Coregasm: een verrassend orgasme!

Coregasms

Heb je ooit tijdens een intensieve training een ongebruikelijke, bijna euforische sensatie ervaren die niet helemaal leek te passen bij de buikspieroefening die je aan het doen was? Het kan zijn dat je te maken had met een coregasm! Nu hoor ik je al denken: wat is een coregasm eigenlijk? En hoe kan ik ervoor zorgen dat ik juist wel of niet een coregasm kan krijgen? In deze blog zal ik je een beter beeld geven van dit speciale orgasme!

Wat is een coregasm eigenlijk?

Een coregasm is een orgasme dat je kunt ervaren tijdens het trainen van je core, oftewel je buikspieren. Het is geen orgasme dat voortkomt uit seksuele stimulatie, maar eerder een resultaat van fysieke inspanning. Bij deze ervaring komt er een explosie van plezier vrij, wat voor veel mensen verrassend en misschien zelfs een beetje ongemakkelijk kan zijn. Dus voel jij weleens die fijne kriebels opkomen terwijl je jouw buikspieren aan het trainen bent? Ga dan nog even door, want dat kan een coregasm zijn!

Hoe gaat dat dan in zijn werking?

De wetenschap achter een coregasm is nog niet helemaal uitgedokterd, maar er zijn een paar theorieën. Wanneer je je buikspieren aanspant, wordt er namelijk druk uitgeoefend op de bekkenbodemspieren. Dit kan leiden tot een verhoogde bloedstroom naar het gebied, wat mogelijk een gevoel van genot kan veroorzaken. Dit is vergelijkbaar met de sensaties die je kunt ervaren tijdens seksuele opwinding! Super exciting, toch?

Bovendien is het mogelijk dat de endorfines, die vrijkomen tijdens intensieve training, bijdragen aan dit genot. Het lichaam maakt endorfines aan als reactie op pijn of stress, maar ook tijdens een goede workout. Dus, die gelukkige gevoelens die je hebt na een zware training? Die kunnen ook een bijdrage leveren aan het krijgen van een coregasm!

Zelf ervaren!

Ik snap dat je nu benieuwd bent geworden of jij ook zo’n coregasm kunt ervaren. Als je nieuwsgierig bent, zijn hier een paar oefeningen die je kunt proberen:

  1. Planken: Dit is een geweldige manier om je core te versterken. Terwijl je deze oefening doet, concentreer je dan op je ademhaling en de spanning in je buikspieren.
  2. Crunches: Hoewel deze oefening misschien klassiek is, kan het de juiste focus op je core je mogelijk naar die ongekende sensaties brengen.
  3. Fietsen: Deze oefening zorgt ervoor dat je in beweging blijft en kan helpen om de juiste spanning op je spieren te leggen.
  4. Leg lifts: Deze beweging zorgt ervoor dat jij jouw onderste buikspieren aanspant, wat er kan toe leiden dat je een tinteling onder in je buik kunt krijgen.
  5. Hip thrusts: Tijdens hip thrusts activeer je niet alleen je bilspieren, maar ook je core en bekkenbodemspieren, wat kan leiden tot een intense sensatie die je misschien nog nooit eerder hebt ervaren.

Een speelse workout

Maar waarom zou je zo’n coregasm willen hebben als je ook een tal aan andere soorten orgasmes hebt die makkelijker te bereiken zijn? Nu is het hebben van een coregasm niet alleen een fijn gevoel, maar zorgt het ervaren van een coregasm ervoor dat je motivatie verhoogt om vaker te trainen. Want wie wilt er nu niet een extra dosis genot tijdens het zwoegen in de sportschool? 😉 Daarnaast kan, zoals met veel vormen van lichaamsbeweging, een coregasm bijdragen aan het verminderen van stress en angst. Een win-win situatie dus! Echter is een het hebben van een coregasm per persoon afhankelijk en kan niet iedereen dit soort orgasme ervaren, maar het is zeker de moeite waard!

Tijd om te proberen!

Een coregasm is een verrassend begrip dat een speelse twist geeft aan je workout. Het herinnert ons eraan dat lichaamsbeweging niet alleen goed is voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor ons mentale en emotionele welzijn. Dus, als je de volgende keer je buikspieren aan het trainen bent en iets ongewoons voelt, wees dan gerust! Je bent misschien op weg naar een nieuwe, opwindende ervaring. Dus trek die sportkleding aan, werk aan je core en wie weet, misschien ervaar jij binnenkort wel je eigen coregasm!

Ladies Night bij jou thuis?
De gezelligste vriendinnenavonden met erotische speeltjes en musthaves. Ben jij benieuwd naar een Ladies Night? Onze consulente komt ook graag bij jou langs!